Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા

Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા: હનુમાન ચાલીસા, ભક્તિ અને આધ્યાત્મિકતા મહત્વપૂર્ણ પાઠનો હિસ્સો છે જે હિન્દૂ ધર્મમાં મહત્વપૂર્ણ છે. આ પ્રસિદ્ધ સંકટમોચન હનુમાનની મહિમા અને મહાકાવ્યના રૂપમાં પ્રસ્તુત છે. ચાલિસાનું નામ “ચાલીસા” તેથી તે છે તેઓ 40 શ્લોક શામેલ છે, જે હનુમાન જીની પૂજા અને તેમની પ્રશંસામાં બોલે છે. હનુમાન ચાલીસાભરમાં હિન્દૂ ભક્તો વચ્ચે ખૂબ જ પ્રસિદ્ધ છે અને પાઠ તેમની ભક્તિ અને ધાર્મિક સાધનાનો મહત્વપૂર્ણ ભાગ બને છે.

Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા

હનુમાન ચલીસાની શરૂઆત ના દોહા તુલસીદાસજી ને શ્રી હનુમાનની પ્રશંસા અને આશીર્વાદ આપ્યા. આ દોહા ચાલીસાનો રાજકીય પક્ષ છે અને ભક્તોને આધ્યાત્મિક મંત્ર અને ઉત્સાહ પ્રદાન કરે છે.

Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા
Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા
  • હર બાધાઓ દૂર કરવા માટે, તનાબ મુક્ત રહેવા માટે, યાત્રા શરૂ કરવા માટે, બુરી આત્માઓથી મુક્તિ માટે, શનિ કે પ્રકોપથી અધિકારી અને મનોકામનાઓ અને સિદ્ધિ માટે શ્રી હનુમાન ચાલિસાનો પાઠ કરો.
  • શ્રી હનુમંત લાલની પૂજા આરાધના માં હનુમાન ચાલીસા, બજરંગ બાણ અને સંકટમોચન  નું વાંચન મહત્વ નું માનવ માં આવે છે.
  • શ્રી રામ નવમી, વિજય દશમી, સુંદરકાંડ, રામચરિતમાનસ કથા, હનુમાન જન્મોત્સવ, મંગળવાર વ્રત, શનિવાર પૂજા, બૂઢે મંગળવાર અને અખંડ રામાયણના પાઠમાં મુખ્યતા સે ગાયેવા વાલીસા છે. હનુમાન ચલિસા લિરિક્સ સ્વયં ગોસ્વામી તુલસીદાસ જી ને લખે છે, જે કે રામાયણ પછી સૌથી પ્રખ્યાત રચના છે.

દોહા

શ્રી ગુરુ ચરન સરોજ રજ, નિજ મનુ મુકુર સુધારી ।
બરનઉ રઘુબર બિમલ જસુ, જો દાયકુ ફલ ચારી ॥

બુદ્ધિહીન તનુ જાનિકે, સુમિરૌ પવન કુમાર ।
બલ બુદ્ધિ વિદ્યા દેહુ મોહી, હરહુ કલેસ બિકાર ॥

ચૌપાઈ

જય હનુમાન જ્ઞાન ગુન સાગર ।
જય કપીસ તિહું લોક ઉજાગર ॥०१॥

રામ દૂત અતુલિત બલ ધામા ।
અંજની પુત્ર પવન સુત નામા ॥०२॥

મહાબીર બિક્રમ બજરંગી ।
કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સંગી ॥०३॥

કંચન બરન બિરાજ સુબેસા ।
કાનન કુંડલ કુંચિત કેસા ॥०४॥

હાથ બજ્ર ઔર ધ્વજા બિરાજૈ ।
કાંધે મુંજ જનેઉ સાજૈ ॥०५॥

સંકર સુવન કેસરી નંદન ।
તેજ પ્રતાપ મહા જગ બંદન ॥०६॥

બિદ્યાવાન ગુની અતિ ચાતુર ।
રામ કાજ કરિબે કો આતુર ॥०७॥

આ પોસ્ટ પણ વાંચો:   Why Is My Dog Not Finishing His Food?

પ્રભુ ચરિત્ર સુનિબે કો રસિયા ।
રામ લખન સીતા મન બસિયા ॥०८॥

સૂક્ષ્મ રૂપ ધરી સિયહિ દિખાવા ।
બિકટ રૂપ ધરી લંક જરાવા ॥०९॥

ભીમ રૂપ ધરી અસુર સહારે ।
રામચંદ્ર કે કાજ સવારે ॥१०॥

લાયે સંજીવન લખન જિયાએ ।
શ્રી રઘુબીર હરષિ ઉર લાયે ॥११॥

રઘુપતિ કીન્હી બહુત બડાઈ ।
તુમ મમ પ્રિય ભરતહી સમ ભાઈ ॥१२॥

સહસ બદન તુમ્હરો જસ ગાવે ।
અસ કહી શ્રીપતિ કંઠ લગાવે ॥१३॥

સનકાદિક બ્રમ્હાદિ મુનીસા ।
નારદ સારળ સહીત અહીસા ॥१४॥

જમ કુબેર દિગપાલ જાહાં તે ।
કબિ કોબિદ કહી સકે કહાં તે ॥१५॥

તુમ ઉપકાર સુગ્રીવહિં કીન્હા ।
રામ મિલાય રાજ પદ દીન્હા ॥१६॥

તુમ્હરો મંત્ર વિભીષન માના ।
લંકેસ્વર ભયે સબ જગ જાના ॥१७॥

જગ સહસ્ત્ર જોજન પર ભાનુ ।
લીલ્યો તાહી મધુર ફલ જાનુ ॥१८॥

પ્રભુ મુદ્રિકા મેલી મુખ માહી ।
જલધિ લાંઘી ગયે અચરજ નાહી ॥१९॥

દુર્ગમ કાજ જગત કે જેતે ।
સુગમ અનુગ્રહ તુમ્હરે તેતે ॥२०॥

રામ દુઆરે તુમ રખવારે ।
હોત ન આદન્યા બિનુ પૈસારે ॥२१॥

સબ સુખ લહૈ તુમ્હારી સરના ।
તુમ રક્ષક કાહૂ કો ડરના ॥२२॥

આપન તેજ સમ્હારો આપૈ ।
તીનોં લોક હાંક તેં કાપે ॥२३॥

ભૂત પિસાચ નિકટ નહિ આવૈ ।
મહાબીર જબ નામ સુનાવૈ ॥२४॥

નાસૈ રોગ હરૈ સબ પીરા ।
જપત નિરંતર હનુમત બિરા ॥२५॥

સંકટ તે હનુમાન છુડાવૈ ।
મન ક્રમ બચન ધ્યાન જો લાવૈ ॥२६॥

સબ પર રામ તપસ્વી રાજા ।
તીન કે કાજ સકલ તુમ સાજા ॥२७॥

ઔર મનોરથ જો કોઈ લાવૈ ।
સોઈ અમિત જીવન ફલ પાવૈ ॥२८॥

ચારો જુગ પરતાપ તુમ્હારા ।
હૈ પરસિદ્ધ જગત ઉજિયારા ॥२९॥

સાધુ સંત કે તુમ રખવારે ।
અસુર નિકનંદન રામ દુલારે ॥३०॥

અષ્ટ સિદ્ધિ નૌ નિધિ કે દાતા ।
અસ બર દીન જાનકી માતા ॥३१॥

રામ રસાયન તુમ્હરે પાસા ।
સદા રહો રઘુપતિ કે દાસા ॥३२॥

તુમ્હરે ભજન રામ કો પાવૈ ।
જનમ જનમ કે દુઃખ બિસરાવૈ ॥३३॥

અંત કાલ રઘુબર પૂર જાઈ ।
જહાં જનમ હરિ ભક્ત કહાઈ ॥३४॥

ઔર દેવતા ચિત્ત ન ધરઈ ।
હનુમત સેહી સર્બ સુખ કરઈ ॥३५॥

સંકટ કટૈ મિટૈ સબ પીરા ।
જો સુમીરૈ હનુમત બલબીરા ॥३६॥

આ પોસ્ટ પણ વાંચો:   Google Pay Business Loan 2024: ગૂગલ પે તરફથી માત્ર ₹111ના હપ્તામાં ₹15000ની લોન,આ રીતે અરજી કરો

જય જય જય હનુમાન ગોસાઈ ।
કૃપા કરહુ ગુરુદેવ કી નાઈ ॥३७॥

જો સત બાર પાઠ કર કોઈ ।
છૂટહિ બંદી મહા સુખ હોઈ ॥३८॥

જો યહ પઢૈ હનુમાન ચાલીસા ।
હોય સિદ્ધિ સાખી ગૌરીસા ॥३९॥

તુલસીદાસ સદા હરિ ચેરા ।
કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા ॥४०॥

દોહા

પવનતનય સંકટ હરન મંગલ મૂર્તિ રૃપ ।
રામ લખન સીતા સહીત હૃદય બસહુ સુર ભૂપ ॥

જય-ઘોષ

બોલ બજરંગબળી કી જય ।
પવન પુત્ર હનુમાન કી જય ॥

Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા
Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા

Hanuman Chalisa in English and Gujarati

 

Doha

Shri guru charan saroj raj neej manu mukur sudhari ।
Baranu raghubar bimal jasu jo dayaku phal chari ॥

Buddhi heen tanu janike sumero pavan kumar ।
Bal buddhi bidya deu mohi harau kales bikar ॥

Chaupayee

Jai Hanuman gyan gun sagar ।
Jai kapis tihu lok ujagar ॥01॥

Ram doot atulit bal dhama ।
Anjaani-putra pavan sut nama ॥02॥

Mahabir bikram Bajrangi ।
Kumati nivar sumati ke sangi ॥03॥

Kanchan baran biraj subesa ।
Kanan kundal kunchit kesa ॥04॥

Hath bajra aur dhvaja biraje ।
Kaandhe munj janeu saje ॥05॥

Sankar suvan Kesari nandan ।
Tej pratap maha jag bandan ॥06॥

Bidyavaan guni ati chatur ।
Ram kaj karibe ko aatur ॥07॥

Prabhu charitra sunibe-ko rasiya ।
Ram Lakhan Sita maan basiya ॥08॥

Sukshma roop dhari Siyahi dikhava ।
Bikat roop dhari Lank jarava ॥09॥

Bhim roop dhari asur sahare ।
Ramachandra ke kaj savare ॥10॥

Laye sanjivan Lakhan jiyaye ।
Shri Raghuvir harashi ur laye ॥11॥

Raghupati kinhi bahut badhaee ।
Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai ॥12॥

Sahas badan tumharo jas gaave ।
Asa-kahi Shripati kantha lagave ॥13॥

Sankadik brahmadi munisa ।
Narad-sarad sahit ahisa ॥14॥

Jum Kuber digpaal jaha teh ।
Kabi Kovid kahi sake kahan teh ॥15॥

Tum upkar Sugreevahi keenha ।
Ram milaye rajpad deenha ॥16॥

Tumharo mantra Vibhishan maana ।
Lankeshvar bhaye sab jag jana ॥17॥

Yug sahastra jojan par bhanu ।
Leelyo tahi madhur phaal janu ॥18॥

આ પોસ્ટ પણ વાંચો:   Gujarat Police Constable Syllabus 2024, Exam Pattern, Online Form

Prabhu mudrika meli mukh mahi ।
Jaladi langhi gaye achraj nahi ॥19॥

Durgaam kaj jagat ke jete ।
Sugam anugraha tumhre tete ॥20॥

Ram duwaare tum rakhvare ।
Hoat na adyna binu paisare ॥21॥

Sab sukh lahe tumhari sarna ।
Tum rakshak kahu ko darna ॥22॥

Aapan tej samharo aape ।
Teenho lok hank teh kanpe ॥23॥

Bhoot pisaach nikat nahin aave ।
Mahabir jab naam sunave ॥24॥

Nase rog hare sab peera ।
Japat nirantar Hanumant beera ॥25॥

Sankat se Hanuman chudave ।
Man karam bachan dyan jo lave ॥26॥

Sab par Ram tapasvee raja ।
Teen ke kaj sakal tum saja ॥27॥

Aur manorath jo koi lave ।
Sohi amit jeevan phal pave ॥28॥

Charo yug partap tumhara ।
Hai parasiddha jagat ujiyara ॥29॥

Sadhu sant ke tum rakhware ।
Asur nikanandan Ram dulare ॥30॥

Ashta-sidhi nav nidhi ke daata ।
Asabar deen Janki mata ॥31॥

Ram rasayan tumhare pasa ।
Sada raho Raghupati ke dasa ॥32॥

Tumhare bhajan Ram ko paave ।
Janam-janam ke dukh bisrave ॥33॥

Anth-kaal Raghubar pur jaee ।
Jaha janma Hari-bhakht kahaee ॥34॥

Aur devta chitta na dharaee ।
Hanumanth se he sarba sukh karaee ॥35॥

Sankat kate-mite sab peera ।
Jo sumire Hanumat balbeera ॥36॥

Jai Jai Jai Hanuman gosaee ।
Krupa karahu gurudev ki naee ॥37॥

Jo sath baar paath kar koi ।
Chuthee bandhi maha sukh hoee ॥38॥

Jo yaha padhe Hanuman Chalisa ।
Hoye Siddhi Sakhi Gaurisa ॥39॥

Tulsidas sada Hari chera ।
Keeje nath hridaye maha dera ॥40॥

Doha

Pavan tanay sankat harana mangal murti roop ।
Ram Lakhan Sita sahit hriday basau sur bhuup ॥

Jai-Ghosh

Bol Bajarangabali ki jai ।
Pavan putra Hanuman ki jai ॥

હનુમાન ચાલીસા ગુજરાતી PDF Download

તમે ઉપર આપેલ Hanuman Chalisa Gujarati PDF Download લિન્ક ની મદદથી હનુમાન ચાલીસા અર્થ સાથે પીડીએફ ના રૂપ માં મેળવી શકશો.

PDF Download

Hanuman Chalisa Lyrics| हनुमान चालीसा

Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા
Hanuman chalisa gujarati pdf & Lyrics | શ્રી હનુમાન ચાલીસા

Leave a Comment